OM INFORMATIONSTEKNIK

Informationsteknik er den førende leverandør af professionelle AV-løsninger på det skandinaviske marked og har mere end 40 års erfaring inden for billede, lyd og lys. Vi beskæftiger medarbejdere fordelt på vores hovedkontor i Glostrup, og afdelingskontor i Aarhus.

Vores filosofi er ganske enkelt at tilbyde innovative løsninger, som er baseret på det bedste markedet kan tilbyde. I vores kundetilpassede løsninger anvender vi dels egenproducerede produkter dels produkter fra et bredt udvalg af de markedsledende producenter.

Vi tilstræber en harmonisk tilpasning af AV-systemerne til det pågældende arkitektoniske koncept, udviklet i nært samarbejde med arkitekt, bygherre og slutbruger.

De rigtige AV-faciliteter, tilpasset det enkelte lokale, sikrer en effektiv kommunikation med kunder, samarbejdspartnere, medarbejdere m.fl. En kommunikation mellem mennesker, der skal finde sted uden tanker på teknikken bag. Det kræver stor indlevelsesevne og indsigt i de mange tekniske muligheder at levere en teknisk avanceret løsning som er intuitiv og let forståelig. Det er netop Informationstekniks styrke.

Teknisk innovation og unikke ideer kan løfte en oplevelse fra god til outstanding. Derfor er nytænkning et bærende element hos Informationsteknik, der i mere end 40 år har bygget bro mellem teknologi og kreativitet.
Kommunikation mellem mennesker handler ikke kun om teknik, men om at formidle, inspirere og sætte scenen, så modtageren har lyst til at lytte.
At føle sig godt tilpas med teknikken, uanset hvor avanceret den er, stiller krav til os, der leverer løsningerne. Vi har en mission om at skabe og facilitere innovative løsninger og sikre, at budskaberne formidles sikkert og direkte gennem brugervenlig kommunikationsteknologi.
Informationsteknik er en kreativ og teknisk sparringspartner, der bidrager med alt fra installering af højteknologiske systemløsninger, til udvikling og gennemførelse af stormøder med 10.000 deltagere. Vi er store og små på en gang, og stiller samme høje krav til kvaliteten, selv om løsningen er udlejning af en enkelt projektor.
Når innovation, knowhow, teknologi og kreativitet går hånd i hånd bliver det legen med teknik, billeder, lys og scenografi der i synergi gør oplevelsen unik. En sammenhæng der sikrer, at mødet mellem afsender og modtager bliver en succes.

Velkommen til Informationsteknik.

HISTORIE

Informationsteknik blev grundlagt under navnet Soundwell af fire ingeniørstuderende fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby nord for København. Navnet er for længst ændret til Informationsteknik, der i dag er en global virksomhed med over 10 kontorer på verdensplan, 160 medarbejdere og en portefølje med både nationale og internationale samarbejdspartner.

Informationsteknik er i dag en avanceret medspiller på det globale marked og positionen som en af de førende i branchen er yderligere styrket i 2011, da Informationsteknik blev opkøbt af den amerikanske koncern Shure Incorporated. Shure Incorporated har gennem de seneste næsten 100 år designet og produceret utallige kvalitetsprodukter indenfor lyd og er i dag synonym med kvalitetsmikrofoner og høretelefoner til både live- og studieoptagelser.

Med denne stærke investor i ryggen er Informationsteknik sikret en fortsat førerposition, både nationalt og globalt.

Se med i bakspejlet og følg udviklingen fra starten i 70’er til den position, vi har i dag.

1973-1980
Soundwell A/S grundlagt 1. juli 1973 af fire ingeniørstuderende fra DTU. I virksomheden første år udføres en række lyd- og lysinstallationer, og efter flere succesrige løsninger hos bl.a. A.P. Møller, begyndte virksomheder at eftersørge leje af udstyr til kortvarige arrangementer – og løsninger med både lyd og lys. Soundwell skiftede efter nogle år navn til Informationsteknik A/S og beskæftiger i slutningen af 70’erne 15 medarbejdere.

1981-1985
Virksomheden har vokseværk og får flere og mere komplicerede AV-installationsopgaver. Behovet for at betjene udstyret centralt stiger, og vi udvikler blandt andet eget AV-kontrol system.

For første gang i Danmark bliver brugerne nu i stand til at starte et AV-show ved at trykke på bare én knap: På en og samme tid dæmpes lyset, mørklægningen går ned, lærredet kommer frem, lyden skrues op og billedet toner frem på skærmen. Et stort fremskridt for den professionelle mødeafholdelse. I slutningen af 1985 beskæftiger Informationsteknik 20 medarbejdere.

1986-1990
Informationsteknik flytter til Bispevej 4, Kbh. N. for at få mere plads til både flere medarbejdere og mere udlejnings- og produktionslager. For at sikre væksten, ændres ejerforholdene, og Selskabsnavnet ændres til Ny Informationsteknik A/S.

I 1989 fusionerer Ny Informationsteknik A/S med DIS, Danish Interpretation Systems A/S – et produktions- og udlejningsselskab for avanceret konference- og tolkeudstyr. Det betyder endnu større pladsbehov, så vi flytter til Bispevej 25. Samtidig skifter virksomheden navn til Informationsteknik Scandinavia A/S, og DIS-produkterne indgår nu som et varemærke i virksomheden.

Informationsteknik Scandinavia AS i Oslo (Norge) og Informationsteknik Scandinavia AB i Stockholm (Sverige) etableres med det primære formål at drive udlejningsvirksomhed af DIS konference og tolkeprodukter. I slutningen af 80’erne beskæftiger virksomheden ca. 40 medarbejdere.

1991-1995
I denne periode danner Informationsteknik Scandinavia A/S et fuld-scale service og produktkoncept, som omfatter totalentrepriser af AV- og konferencetekniske løsninger til både køb (permanente) og midlertidige (leje) behov.Dette gennembrud betyder, at Informationsteknik Scandinavia bliver leverandør af et turn key projekt for parlamentet i Kuwait med simultantolke- og konferenceudstyr, afstemningsanlæg, video-broadcast suite, storskærmsprojektion, studie-kameraløsning og meget mere.
Afdelingen i Århus grundlægges som udlejnings- og serviceafdeling til hovedkontoret og Informationsteknik Scandinavia beskæftiger nu 55 medarbejdere.

1996-1999
Det betyder endnu en flytning og denne gang til Vestre Teglgade 12 i Københavns sydvest kvarter. Her får vi i alt 2500 m2 kontor- og lagerfaciliteter og har nu plads til at rumme den vækst, der er under opsejling.

For at styrke den fortsatte ekspansion af DIS konference udstyr grundlægges datterselskab i Bangkok (Thailand) og Seoul (Korea). I samme periode påtager Informationsteknik Scandinavia sig sin hidtil største udfordring for kongen af Saudi Arabien. Vi skal levere en nøglefærdig “State of the Art” digital lyd-, konference-, simultantolke, afstemnings- ogmain frame computer netværksinstallation til parlamentet i Riyadh. I slutningen af 90’erne beskæftiger vi ca. 100 medarbejdere.

2000-2004
Informationsteknik fortsætter ekspansionen. For at styrke det dansk-svenske samarbejde opkøbes Technisound (Malmø) i 2001, og året efter åbnes et DIS salgskontor i Dubai. Samtidig flyttes faciliteterne i Thailand til større lokaler.

I Danmark bliver der flere og flere kreative opgaver for store skandinaviske virksomheder, og vi leverer bl.a. AV-udstyr til samtlige møder i forbindelse med Sveriges formandskab. Vi løser også flere internationale opgaver bl.a. konferenceudstyr til Verdensbankens møder i Dubai og installation af en avanceret konferenceløsning til otte lokaler i EU’s nybyggede Belliard-bygning i Bruxelles.

Vi er med til at sætte farver på Tivoli og leverer løsninger til Tivoli Illuminationer, Minen (tidligere Baljebanen) og flere andre belysningsopgaver.

I periodens slutning beskæftiger Informationsteknik ca. 140 medarbejdere. Væksten på medarbejdersiden er primært sket på udviklingssiden (R&D).

2005 – 2010
Der ekspanderes med yderligere kontor- og lagerfaciliteter i København og Informationsteknik har nu 3.200 m2 at boltre sig på.

I begyndelsen af 2006 åbnes “DIS Americas” i Mexico City.Væksten er stor og vi beskæftiger ca. 155 medarbejdere.

Informationsteknik er i 2008 leverandør til alle projiceringer i og på Danmarks Radios præstigeprojekt – det nye hovedsæde for Danmarks nationale broadcast ved Ørestaden.

I 2009 afvikler Informationsteknik som total entreprenør alle de officielle møder i forbindelse med det svenske formandskab af EU.

I 2008 og 2009 effektiviseres administration, indkøb og drift og for at optimere forretningen samles de to danske afdelinger System integration og Udlejning under én ledelse i divisionen ”Project & Rental Division”.

De nyværende ejere begynder at sondere markedet for en stærk investor, der kan styrke førerpositionen i markedet og understøtte den fremtidige teknologiske udvikling af både DIS-forretningen, og Project & Rental forretningen.

2011
Informationsteknik opkøbes af amerikanske Shure Incorporated. Dette partnerskab er til gensidig glæde og gavn for begge organisationer. Vores globale rækkevidde såvel som vores markedsposition styrkes.

2015
Informationsteknik får igen danske ejere da firmaet i januar købes af de fire erfarne erhvervsfolk Claus Hougesen, Peter Trans, Kim Holtum og Carsten Ritzau. Firmaet fortsætter med installation og udlejning af AV-løsninger

1. februar 2015 flytter firmaets hovedkontor fra Sydhavn til nye lokaler på Ejby Industrivej 91 i Glostrup.

2017

Den erfarne IT- og erhvervsmand, Fritz Andersen køber 100% af Informationsteknik for at videreudvikle virksomheden til én af Danmarks førende AV/Video-, IT-infrastruktur, videoovervågning og mobility-leverandører.

De fire tidligere ejere er således udtrådt af selskabets ledelse, bestyrelse og ejerkreds. Alle andre ansatte fortsætter i selskabet.